Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dominós hírek, cikkek, érdekességek képes leírás - Dominó Tutilap.tlap.hu
részletek »

Dominós hírek, cikkek, érdekességek - Dominó Tutilap.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: domino.tlap.hu » Dominós hírek, cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 15 db
A kártyajátékok és a játékkártyák története

A kártyajátékok és a játékkártyák története

A kártyajátékok dokumentálható története egészen a X. századra nyúlik vissza, amikor is a feljegyzések szerint Kínában papírból készült dominókat kevertek össze és osztottak szét egy játék során. Ebből kiindulva születtek meg a kártyajátékok és a játékkártyák.

A kínai dominó

A kínai dominó

A kínai dominónak is nevezett madzsong Kínában jelent meg. A császári ház bukásáig, (1912), kizárólag csak az uralkodó udvarában játszották. Azután az egész országban elterjedt, Európában és az USA-ban is népszerű lett. A madzsong négyszemélyes kombinációs játék, és a römivel áll rokonságban.

Dominó éj egy bútoráruházban - képekkel

Dominó éj egy bútoráruházban - képekkel

Valószínűleg a Domino Day világrekord adta az ötletet azoknak a pedagógusoknak és diákoknak, akik elhatározták, hogy egy kisebb szabású hazai rekordot állítanak fel. Ők ugyanis úgy határoztak, hogy egy bútoráruház támogatásával felállítják a dominó ifjúsági villám rekordot Magyarországon.

Dominó Nap a Kék Iskolában (videóval)

Dominó Nap a Kék Iskolában (videóval)

2008. december 8-án délután - már 4. éve - rendezték meg a Dominó nap-ot, melyen 70 tanuló vett részt. Közel másfél óráig építették fel azt a pályát, melynek ledöntését az éppen szülinapos Szilágyi Ricsi (7.b) kezdhette el. A tiszta ledöntési idő mintegy másfél perc volt, ezalatt dőlt le 3360 db dominó.

Dominó Nap egy veszprémi iskolában

Dominó Nap egy veszprémi iskolában

Egy veszprémi általános iskolában évente egyszer kerül megrendezésre a Dominó Nap, melyen a gyerekek nagyon szívesen és lelkesen vesznek részt. Az oldalra kattintva a legutóbbi sikeres rendezvény képgalériája is megtekinthető.

Egy magyar dominó rekord

Egy magyar dominó rekord

Egy budapesti általános iskolában 10 önkéntes kisiskolás építette fel azt a 25 000 dominóból álló építményt, amelynek a ledöntéséből magyar rekord született. Összesen 'csupán' 14 177 db dominó dőlt el, ám a rekord felállításához ez is elegendő volt....

Érdekesség: Az első matrac dominó rekord

Érdekesség: Az első matrac dominó rekord

Matrac-dominó: új rekord született! Egy angol raktár alkalmazottai nem tétlenkedtek az üresjáratokban. 2009-ben egy új műfajt hoztak a napvilágra, amelyből rögtön rekord született. Íme a matrac-dominó!

Érdekesség: Káoszba torkollt az újabb matrac dominó kísérlet

Érdekesség: Káoszba torkollt az újabb matrac dominó kísérlet

2010. októberében Newcastle városában vicces és nem mindennapi rekord felállításával próbálkoztak meg a szervezők. Az angol város lakói második alkalommal is kísérletet tettek arra, hogy bekerüljenek a Guinness rekordok könyvébe ennek az érdekes, matracokból állított dominósornak a feldöntésével.

Jóslás dominóval

Jóslás dominóval

Gondolkodtál már azon, hogy a dominó a hagyományos játékon kívül mire lehet még jó? Természetesen építésre is, de ennél egy sokkal érdekesebb dologra is használhatjuk: mégpedig jóslásra. Ha kíváncsi vagy a dominóból történő jövendőmondás alapszabályaira, akkor látogass el erre a linkre.

Hirdetés
Koktélozók Köre: dominó mutatvány

Koktélozók Köre: dominó mutatvány

A Koktél Blog ajánlatának kipróbálását csak a legbátrabbaknak ajánlom: a dominó stílussal, ezzel a nagyon látványos show-elemmel, kis gyakorlás után könnyedén lenyűgözhetjük a cimboráinkat. Aki elég ügyesnek érzi magát a mutatványhoz, annak hajrá!

Kreatív falióra dominóból

Kreatív falióra dominóból

Vajon hogyan készíthető dominó óra bakelit lemezből? Igen egyszerűen, és túl sok alapanyag sem szükséges hozzá. Csupán egy régi bakelit hanglemezre, néhány dominóra lesz szükségünk, és máris ötletes órát készíthetünk.

Modern és ötletes - dominó óra

Modern és ötletes - dominó óra

Díjnyertes terméket fejlesztett ki a Carbon Design Group: az időt dominóval is lehet mérni. Minden bizonnyal modern lakások ötletes kiegészítője lehet az a három dominó, ami ezúttal pöttyeinek változtatásával mutatja az órát, a percet és a másodpercet.

Mozaikképek dominóból és töltényhüvelyből

Mozaikképek dominóból és töltényhüvelyből

Bátran mondhatjuk: a kreativitás határtalan. Érdemes megnézni ezeket a joggal művészi alkotásnak is nevezhető képeket, melyeknek csak a fantáziánk szabhat határt - vagy talán még az sem? Aki kedvet érez hozzá, bátran próbálkozzon valami hasonlóval!

Ötletes: dominó építő robot

Ötletes: dominó építő robot

Dominó-építő robot legóból! Dominókból sort építeni roppant nehéz, és kevés embernek van türelme hozzá. Ezzel a legóból készült géppel azonban minden sokkal könnyebb. Nézd meg a robotról készült videót is!

Újra ledőlt a berlini fal, de most dominóból!

Újra ledőlt a berlini fal, de most dominóból!

A berlini fal leomlásának 20. évfordulóján hatalmas ünnepséget rendeztek a német fővárosban, amelyre hatalmas dominókból másfél kilométer hosszú falat építettek. A dominósor első elemét a korábbi lengyel elnök, Lech Wales lökte meg. Nézd meg az ünnepségről készült videót!

Tuti menü