Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dominó Tutilap linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Dominó Tutilap képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: domino.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 95 db
A dominó játék eredete, szabályai

A dominó játék eredete, szabályai

A dominó játék köztudottan Kínából származik. Európai változata a hagyományos, pöttyös dominó úgynevezett lapocskákból áll. Egy dominó készlet 28 db dominó lapocskát tartalmaz, melyek két egyforma részre osztva különböző számú pontok kombinációját tartalmazzák 0-6 ig.

A kártyajátékok és a játékkártyák története

A kártyajátékok és a játékkártyák története

A kártyajátékok dokumentálható története egészen a X. századra nyúlik vissza, amikor is a feljegyzések szerint Kínában papírból készült dominókat kevertek össze és osztottak szét egy játék során. Ebből kiindulva születtek meg a kártyajátékok és a játékkártyák.

A kínai dominó

A kínai dominó

A kínai dominónak is nevezett madzsong Kínában jelent meg. A császári ház bukásáig, (1912), kizárólag csak az uralkodó udvarában játszották. Azután az egész országban elterjedt, Európában és az USA-ban is népszerű lett. A madzsong négyszemélyes kombinációs játék, és a römivel áll rokonságban.

A legfrissebb Domino Day hírek

A legfrissebb Domino Day hírek

2010-ben sajnos elmaradt a Domino Day, mivel a költségvetés nem engedte meg, hogy létre jöjjön egy, a korábbi évekhez hasonló, fergeteges tévé show. Így most abban reménykedhetünk, hogy a következő Domino Day időpontja 2011 őszén lesz, de erről pontosabb információk csak néhány hónap múlva lesznek elérhetőek az oldalon.

A rubik kocka ledöntése

A rubik kocka ledöntése

Ez a remek magyar találmány, a Rubik-kocka a profi dominó építőket is megihlette. Olyannyira, hogy óriási hasonmását dominókból is elkészítették, hogy aztán megörökíthessék azokat a pillanatokat, amikor összedől.

Amatőr dominó rekordok (videók)

Amatőr dominó rekordok (videók)

Ez a videógyűjtemény a 2010-es év amatőr dominóépítőinek rekordjait gyűjti egy csokorba. Különböző, csodaszép színes alakzatok és formák dőlnek le másodpercek alatt - pedig a megépítésük koránt sem volt ennyire gyors és egyszerű. Nézd végig Te is, jó szórakozást!

Domino 3D

Domino 3D

Letöltöm - Táblás játékok: A linkre kattintva több fajta dominós játékot tölthetünk le egy csomagban. A fájl letöltése és kicsomagolása után (zip kiterjesztés) 10 különböző dominó játékok közül választhatunk.

Dominó billiárd

Dominó billiárd

Rendkívül leleményesek és ügyesek voltak azok az építők, akik ezt a 3 billiárd asztalt így módon felépítették! Nemcsak a dominók dőlnek végig kígyózó sorokban, hanem még a gondosan elhelyezett billiárd golyók is az asztal zsebeibe hullanak. Az asztalok között dákón átvezetett golyók precíz megoldásáról pedig már ne is beszéljünk! Érdemes végignézni!

Dominó Blog

Dominó Blog

Apró kis dominók, egyszínűek vagy pöttyösek - melyek nagy dolgokra képesek. Megszámlálhatatlanul sok mindent építhetünk belőlük, ha elég ügyesek és elég kitartóak vagyunk. De aki nem vágyik efféle nagy dolgok megépítésére, csupán csak dominózni szeret, annak is kellemes időtöltést és kikapcsolódást nyújtanak ezek az apró kockák. Talán nem is gondolnánk, de még így is képesek lehetnek nagy dolgokra: mégpedig emberi kapcsolatok ápolására.

Hirdetés
Domino Day 2009 - Nézd újra most!

Domino Day 2009 - Nézd újra most!

A 2009-es Dominó Napra Mr. Dominó és lelkes csapata 4.800.000 dominót állítottak fel közel 2 hónap alatt, hogy újabb dominó rekord születhessen. A dominók feldöntésének nagy pillanatait most újra végignézheted erre a linkre kattintva.

Domino Day 2009: Összeállt a magyar építők csapata

Domino Day 2009: Összeállt a magyar építők csapata

Mintegy félezer jelentkező közül választották ki azt a 9 szerencsés dominó építőt, akik hazánkat képviselték a 2009-es Domino Day építésen! Az építők közül 2 fő már a 2008-as építésben is részt vett, a többiek viszont teljesen új szereplői ennek a nagyszerű eseménynek. Nézd meg a bécsi válogatáson készült filmet is!

Domino Day egy kicsit másképp

Domino Day egy kicsit másképp

Ez a videó egy újabb ötlettel gazdagít mindenkit: ha nem áll rendelkezésünkre sok száz apró dominó az építéshez, de mindenképpen ki szeretnénk próbálni mit tudunk alkotni e téren, ne késlekedjünk tovább! Felhasználhatunk szinte bármit, amit a lakásban találunk - mint ahogy azt ezek a képsorok is bizonyítják!

Domino Day évről évre

Domino Day évről évre

Remek összefoglaló magyar nyelven az eddig megrendezésre került Dominó Napokról, és azok eredményeiről. Az oldal évről évre kíséri végig az összes Domino Day rendezvényt azok helyszínével, témájával, és további hasznos információkkal.

Dominó Day házilag - építők kihívásával (videó)

Dominó Day házilag - építők kihívásával (videó)

3 lelkes dominó építő 2009-ben házilag rendezett mini dominó napot, melyet még egy építői kihívással is gazdagítottak. Vajon sikerül végül az összes felállított dominót ledönteni? Hogy megtudd a választ, nézd végig a videót!

Domino Day rekord 2008

Domino Day rekord 2008

A 2008-as Domino Day nagy kihívása az volt, hogy ezen a napon megdöntsenek minden eddigi Domino Day rekordot. Ehhez egészen pontosan 4 és fél millió + 1 db dominót állítottak fel az építők, amiből összesen 4.345.027 db dőlt le.

Domino Day videók a YouTube-ról

Domino Day videók a YouTube-ról

A YouTube repertoárjában bármelyik évben megrendezett Domino Day-ről találhatunk videókat. Ezek közül itt most a 2005-ös show felvételeinek 1. részére kattinthatunk, de a jobb oldali Javaslatok címszó alatt tovább csemegézhetünk a folytatásból, valamint más évek megörökített pillanataiból is.

Domino Dementia

Domino Dementia

Eleged van már azokból a játékokból, melyek a legmodernebb elvárásoknak is megfelelnek: érdekes történet, egyedi feladatok, kiváló grafika? Inkább valami őskorit játszanál? De úgy gondolod, ezek a jó kis régi, egyszerű játékok már kihaltak? Pedig dehogy is! A Domino Dementia, ez az egyszerű, de hihetetlenül lebilincselő játék pont azoknak való, akik szeretik a nem túl komplikált dolgokat. A tetris-szerű játék ad némi frissességet a jól ismert dominónak.

Tuti menü